Разследващите установиха, че той е имал таен телефонен номер под чуждо

...
Разследващите установиха, че той е имал таен телефонен номер под чуждо
Коментари Харесай

Френският съд потвърди тригодишната присъда на Саркози: Ще влезе ли в затвора?

Разследващите откриха, че той е имал таен телефонен номер под непознато име, от който е провеждал диалози с юриста си. Двамата поддържали връзка със арбитър, от който придобивали информация за някои следствия. Записите на телефонните диалози доведоха до присъдата за корупция отпреди две години. Саркози отхвърли всички обвинявания и апелира. 

 

Съдът реши да не почете жалбата му и удостовери присъдата от три години затвор, две от които условно. За оставащата една година Саркози ще носи електронна гривна, вместо да лежи в пандиза. Много малко евентуално е обаче той да влезе в пандиза. Това би се случило единствено в случай че извърши ново закононарушение по време на условната си присъда, предава NOVA.

 

Саркози е един от политиците, които най-често си имат работа със съда. Наскоро загуби друго дело, обвързвано с либийската спекулация. Стана ясно, че той е финансирал акцията си с обществени средства от Либия, дарени от Муамар Кадафи. Неговият случай обаче не е казус.

 

През 2011г. Жак Ширак също получава 2 години условна присъда за това, че злоупотребявал с обществена средства, до момента в който бил кмет на Париж. През 2020 година някогашният министър председател Франсоа Фийон  получи 5 години затвор, 3  от които условно за това, че е платил 1 милион евро обществени средства за съдействие на своята брачна половинка, която му пособия в акцията.

 

Бившият държавен секретар Жорж Трон е с присъда от 5 години поради полово посягане, а Адриен Катененс получи 4 месеца затвор за това, че блъснал пестник на някогашната си брачна половинка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР